[OPINIÓ] “Dempeus per la llibertat”

L’opinió contundent de l’Alba Vinyes, membre de la CUP Artés i número 46 de la llista de la CUP per Barcelona a les eleccions del 21 de desembre.

Que les eleccions del 21D no són nostres ja ho sabem. Són unes eleccions imposades des del govern espanyol per reconquerir el territori –sí, reconquerir-, recentralitzar competències i mica a mica anar diluint això que en diuen el “fet diferencial” català per tal que quedi reduït a una mera curiositat folklòrica. Una estratègia emparada per les lleis del capitalisme més voraç, que acaba perjudicant les classes populars i beneficiant bàsicament els de sempre.

Com unes eleccions poden ser legítimes amb un país intervingut, amb presos polítics i exiliats, amb amenaces constants, o fins i tot amb la prohibició de presència d’observadores internacionals!? I això, ens diuen, és el seny, i que aquestes eleccions sí que són les bones.

Nosaltres ja vam votar, i els resultats van avalar amb rotunditat la construcció d’una República catalana independent. Aquest és el camí que hem de seguir sense demanar permís a un estat que l’única resposta que sap donar és la repressió.

Aquestes eleccions ens han de permetre dir com volem construir aquesta república, perquè no volem reproduir els mateixos esquemes de sempre. Volem canviar el sistema, és clar que sí. Volem una república justa, solidària, que acabi amb la pobresa, que garanteixi els drets socials i polítics, amb igualtat d’oportunitats, on les dones tinguem un paper tan rellevant com el dels nostres companys, plenament respectuosa amb l’entorn, lliure de corrupció, desmilitaritzada i antifeixista, i amb la mirada posada en tots els Països Catalans.

Tot això no serà gens fàcil, i en som conscients. Ara mateix l’estat espanyol té la força, i ja hem vist que la Unió Europea mira cap a un altre costat fent palès que en un conflicte democràtic acaba defensant sempre el més fort. Per tant, només ens queda l’opció de continuar lluitant, de manera pacífica però obstinada, per desfer-nos d’aquest estat opressor que no ens deixa avançar.

Aquest 21 de desembre, dempeus, per la llibertat!

 

Alba Vinyes Cormina, membre de la CUP Artés i #46 de la llista de la CUP per Barcelona

http://artes.cup.cat/noticia/dempeus-la-llibertat