Dempeus per una educació pública, popular, de qualitat i arrelada al territori!

La CUP Alt Urgell publica un manifest defensant el desplegament de les propostes de la CUP-CC en matèria educativa i per a la defensa de les mestres arran dels darrers casos de repressió contra l’escola catalana.

 

Davant els atacs que està rebent l’escola catalana i l’escola rural des de diversos sectors, la CUP Alt Urgell volem mostrar el nostre suport total a la comunitat educativa que està essent atacada. Alhora i amb la vista posada en el desplegament de la República i l’obertura d’un procés constituent ens volem posicionar de forma clara a favor d’una educació pública, popular, de qualitat i arrelada al territori.

Volem defensar de forma clara el model d’immersió lingüística, com a model d’èxit a nivell de resultats acadèmics i de cohesió cultural i social. Alhora volem mostrar el nostre suport als docents que estan essent assetjats per realitzar la seva feina amb una pressió social i de ràtios altíssima.

Volem defensar també de forma clara les escoles rurals, com a part imprescindible del sistema educatiu en un territori rural com el Pirineu, que juguen un paper fonamental per a la vida de les valls i els seus municipis. Denunciem que les escoles rurals no nomes no han rebut el suport necessari per part del govern català sinó que de forma incomprensible, han rebut l’assetjament per part del Departament. Volem mostrar així tot el nostre suport a la directora de l’Escola Rosa Campà de Montferrer i Castellbó i exigir el cessament del Director Territorial d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés.

Per últim, en el marc del procés constituent que esperem obrir a partir del 21D, volem posar sobre la taula la necessitat de pensar i construir des del Pirineu un sistema educatiu arrelat al territori que respongui a la situació i a les necessitats reals dels infants i joves pirinencs. Permetent i potenciant noves formes pedagògiques que desenvolupin competències per la vida i buscant la forma per evitar que viure al Pirineu esdevingui un peatge insalvable per tal de realitzar estudis superiors i no obligatoris.

http://seudurgell.cup.cat/noticia/dempeus-una-educacio-publica-popular-de-qualitat-i-arrelada-al-territori